tisdag 7 oktober 2008

Personporträtt: 黑嘴

Detta är 黑嘴
översatt till engelska blir det Black Mouth
översatt till svenska blir det Svart Mun

黑嘴 (uttalas ungefär som Hej Tjohej) är en av alla de hundar som springer runt här på campus. Det finns 8 campushundar plus uppskattningsvis 15 stycken bonushundar. De är alla lösa och får springa runt där de känner för. Inte ovanligt att springa på någon lös hund på exempelvis 3:dje våningen i någon byggnad där den springer runt och nosar och viftar på svansen. Eller sovandes i en trappa så att alla får gå runt och eller över den. Två av de andra svenskarna, Mårten och Kristoffer, har till och med haft två stycken hundar liggande i klassrummet under en föreläsning. De är alla väldigt rena och harmoniska, vilket är en förutsättning annars hade de nog åkt ut med svansen före. Det finns en studentklubb här på skolan som ser efter och tar hand om dem. Det innebär att de matar dem, tvättar varje hund ungefär en gång i månaden, om de får tag på dem såklart, tar dem till veterinären om de blir sjuka. Har till exempel inte sett en ända hundskit än.
Här ligger 黑嘴 och vaktar under frukost i en av campusets 3 matsalar
Det som skiljer 黑嘴 från alla de andra campushundarna är att det är han som är kungen. Han styr de andra med järnhand. När han säger något lyssnar de andra och gör som han befaller. Så vill man ligga på god tass med campushundarna är det bäst att klappa 黑嘴 medhårs.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tja kingen du verkar onekligen ha de gott borta i fjärran land!

Fantastiskt att ni har hundar i skolan fast ja ska inte klaga varje måndag så eldar de upp alla kötslamser på scanfabriken så visst har ja också kontakt med djur dock i en mer svävande doftande form hehe.

Keep up the good work!

Ms