onsdag 10 december 2008

Nya äventyr

När FF hade lärt sig alla de nya sakerna han var tvungen att lära sig i 新竹(Xīnzhú) tog han med sig BB söder ut till staden 台中(Táizhōng) där de förlustade sig på den stora nattmarknaden och testade diverse nya godsaker som i mångt och mycket inte var så smaskiga. Efter detta tillfälliga stop satte de sig sedan på nattbussen ytterligare söder ut för att hamna i 高雄(Gāoxióng) och därifrån ta sig till deras slutdestination 墾丁(Kěndīng).

Så här ser Taiwans allra södraste udde ut
När de vaknade upp dagen efter var det till en speciell dag. Det var nämligen BBs födelsedag. Detta firades med att de hyrde schootrar som tog dem till 佳樂水(Jiālèshuǐ) där de hyrde surfbräder och surfade hela dagen. Detta var något som de båda uppskattade väldigt mycket.

BB posar med sin bräda i famnen
När solen började skymna efter ett hårt träningspass bland vågorna begav sig tillbaka till deras hotell för att därefter gå ut och äta en hejdundrans födelsedagsmiddag.

Det blev Thailändskt och till det blev
det självklart Tiger öl

Obligatorisk cheesecake
en liten amaretto med mjölk
(men då mjölken var slut fick det bli grädde istället)
Nästkommande dag spenderades på stranden då vågorna inte ansågs tillräkligt bra för att FF och BB skulle tycka att det var värt mödan att bege sig ut. Efter ett flertal timmars solande och badande var det dags att ta sig tillbaka till 新竹.

Väl tillbaka dukades det upp glögg och pepparkakor som BB släpat med sig från deras hemland. Det var mycket uppskattad då den fick FF att känna sig som hemma, även om det enbart var för en liten stund.

Glöggen innehöll tydligen alkohol

Sedan satte de sig på bussen in till den stora huvudstaden 台北(Táiběi). Då detta skulle bli BB stora födelsedagsfest fick BB bestämma vart de skulle gå. Hans ända krav var att det var all-you-can-drink. Detta var inget problem att ordna. De hamnade på en klubb där det dansandes och festades hela natten lång.

In i dimman
Ett par dagar senare var det dags för BB att säga adjö för att fara vidare till ett annat land inte allt för avlägset landet långt borta. Så FF och BB sade adjö för stunden och vem vet vilka äventyr de därefter har fått erfara...

1 kommentar:

T sa...

Mycket underhållande!

Hoppas ni har haft trevligt mina vänner. Glöm för guds skull inte att det är jul om två veckor!

Kram T