måndag 8 september 2008

De miljömedvetna Taiwan

Vi svenskar som är här var ute och åt middag med en doktorand här på universitet, Justin, och hans flickvän Candy. De tog med oss till På kinesiska står det "6 princes Teppany..." vilket är dess riktigt namn. Innan man gör en sådan stor och fin skylt, tänker i alla fall jag, att man dubbelkollar att allt är korrekt?!
Restaurangen var en sådan där man sitter runt kocken som tillagar maten precis framför en. Väldigt gott och studentmeny på 100 NDT (20 kr) känns även den överkommlig.

Längs till vänster Mårten

därefter Kristoffer,

Candy och Justin




Om ni klickar på bilden och tittar noga på bordet framför Justin och Candy ser ni att de har ätpinnar i stål. Dessa hade de med sig för myndigheterna försöker tydligen få taiwaneserna att ta med egna pinnar när de ska äta för att alla dessa engångsträpinnar inte är bra för miljön. Detta låter jättebra för i princip alla 23 miljoner taiwaneser äter ute 3 mål om dagen. Det blir väldigt mycket pinnar. Tyvärr ser jag inte så väldigt många sådana här stålpinnar och när man då och då går förbi bilar där föraren ligger och sover med bilen på tomgång för AC:ens skull känns det snarare som att myndigheterna borde försöka ändra taiwanesernas miljötänk i det stora istället.






Längs bort Olof

framför honom sitter en varm och väldigt glad Aron








Ajdå, träpinnar! Dagens bestyr får bli att införskaffa stålpinnar

2 kommentarer:

Anonym sa...

betyder inte teppani eller tappanyaki att kocken lagar middag medan man ser på? det trodde jag var den enda anledningen att man ens gick på sådana turistmiddagar?

Aron sa...

Jo det stämmer. Tappanyaki är japanskt och innebär att kocken tillagar maten framför dig. Om det är en turistmiddag eller inte kan nog diskuteras.