söndag 14 september 2008

Weekend i Taipei

Nu har jag kommit tillbaka till Hsinchu och Tsing Hua University efter en långweekend i Taipei. Tanken med hela Taipeiresan var att i lördags gå på det svenska exportrådets årliga kräftskiva. Det var som sagt tanken men som ni förstår uteblev den. Detta på grund av säkerhetsskäl för tyfonen Sinlaku som drog förbi de mellersta och norra delarna av Taiwan i helgen. Hela Taipei stängdes ner, det tejpades över fönstrena och varuhusen satte uppp stora nät för att skydda sig mot projektiler.

För att sammanfatta Sinlakus framfart över Taipei kan jag säga att det har regna i några dagar och det kom några kastvindar. Bara vid ett tillfälle blåste det så mycket att det inte gick att gå framåt, detta främst på grund av det paraplyt man höll framför sig fångade upp väldigt mycket vind.

Att hela staden stängdes ner kändes lite överdrivet, visst, man vet aldrig hur stark den blir, hur den kommer att gå, och när det är cirka 34 grader och sol varje dag så förstår jag att folk känner att de inte behöver att gå ut när det regnar ett par dagar.

Hann innan stormen även besöka den högsta färdigbyggda byggnaden i världen, Taipei 101, samt en del andra turistattraktioner. Bilder från denna resa kommer inte att publiserar då jag glömde min kamera på bussen till Taipei. Ringde då en taiwaneskompis som ringde bussbolaget och hon fick tillbaka den. Otroligt men sant.

Detta skulle vara mer en bildblog men på grund av detta missöde uteblev bilderna. Misströsta ej det kommer nya bilder framöver.

Ikväll ska vi ut och fira Mid-Autumn Festival, eller Moon Festilval som den även kallas. Då brukar det grillas och det kollas på månen. Inget av detta är nu möjligt eftersom tyfonen Sinlaku har mörklagt himmlen och regnet faller ner.

Inga kommentarer: