tisdag 16 september 2008

KTV a.k.a karaoke

Igår styrdes det upp karaoke. Framför sig ser man ett café/bar där massa asiater en efter en flyger upp på scen för att stämma upp i mer eller mindre skönsång. Så var icke fallet. Denna underhållningsform har utvecklats och vi kom till en stor byggnad med massa vadderade rum, som för övrigt var välfyllda. Där hyrdes det ett rum som passade i storlek till antalet personer vi varFör svenskar har karaoke en dålig klang men när det prestenteras på detta sätt blir det läskigt likt tvspelet SingStar, som ofta brukar tas fram under för- och i vissa fall även efterfester. Med den skillanden av det enorma utbudet låtar samt möjligheten att beställa mat och dryck som springpojkarna bar in. Sedan drog sången igång

Musiken var blandad, både kinesisk och riktiga klassiker som bara måste sjungas vid såndan här tillfällen

Framåt småtimmarna övergick musiken till att bli mer och mer kinesiska ballader. Det var då vid 2 bläcket som vi svenskar kände att det var dags att avvika för att orka upp till efterföljande dags morgonföreläsning samt att det blödde ur öronen av dessa ylande epos om olycklig kärlek som kineserna verkar ha någon slags förkärlek för.

Denna omgängesform har svårt att fungera i Sverige utan intag av alldeles för stora mängder alkoholhaltiga drycker, eller det tävlingsmoment som finns i SingStar, men jag måste säga; Det är roligt!

Inga kommentarer: